Milieu Centraal
De Energievreters Energievreters. Pak ze aan!

Je droger is niet de enige Energievreter in huis, pak ze allemaal aan!

Nederland telt miljoenen huishoudelijke apparaten die niet bepaald energiezuinig zijn. Er zijn bijvoorbeeld ruim acht miljoen koelkasten en vriezers van zeven jaar en ouder. Ze vreten energie en dat is niet goed voor het milieu (en je portemonnee).

Na het Energieakkoord van 2013 hebben Milieu Centraal, UNETO-VNI en Stichting Witgoed de handen ineengeslagen. Samen hebben zij de campagne ‘Energievreters. Pak ze aan!’ gelanceerd in 2014. De missie is helder: het verlagen van het energieverbruik bij elk huishouden door het vervangen van onzuinige apparaten. Zo kan iedereen een steentje bijdragen aan een beter milieu.

De lancering was een prima start. In 2014 heeft Nederland ruim twee miljoen kWh bespaard! Dat is evenveel als het jaarlijkse stroomverbruik van 600 huishoudens.

In de lente van 2015 zijn de energievretende koelkasten opnieuw aangepakt. In het najaar van 2015 is het vizier gericht op een andere grootverbruiker, namelijk de droger. De missie blijft ook bij deze campagne hetzelfde, het energieverbruik van Nederlandse huishoudens kan ons niet laag genoeg zijn!

Benieuwd naar meer mogelijkheden om te besparen: bekijk de 10 tips van Milieu Centraal om je stroomverbruik te halveren.

Halveer je stroomverbruik